Idag blev det köttfärs burek.

Mycket gott, billig och snabb.

Ingredienser:

1 Paket degplattor

5msk solrosolja

1 stor gullök

300gr nötfärs

3dl tomatpuré

paprikapulver, svartpeppar, salt

Börja med att förberädda fyllningen:

Stek löken i en msk olja och tillsätt en tsk paprika pullver.

Lägg i nötfärsen, häll i tomatpurén och kryddorna (efter smak) koka upp tills vätskan tar slut, låt det kallna.



Öppna degplattornas förpakning och lägg dem fint på bänken.



Ta en platta och lägg den på bänken och droppa några droppar olja på den. Lägg en ny platta på den oljade.



Sprid lite köttfärs på den.



Börja rulla den från sidan som er närmast dig.




Lägg rullarna på en plåt som har bakpapper.




Skär rullarna i mindre bitar, pänsla med vispad ägg och strö på dem svart sesamfrö.

Grädda den i 220 grader i 20 min, sedan sänkerdu värmen till 150 grader 15 min till.

Servera den med grön sallad och turkisk yogurt.

Smakligt måltid! 


Fyllning:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0