Militärtjänsten






Idag blev det köttfärs burek.

Mycket gott, billig och snabb.

Ingredienser:

1 Paket degplattor

5msk solrosolja

1 stor gullök

300gr nötfärs

3dl tomatpuré

paprikapulver, svartpeppar, salt

Börja med att förberädda fyllningen:

Stek löken i en msk olja och tillsätt en tsk paprika pullver.

Lägg i nötfärsen, häll i tomatpurén och kryddorna (efter smak) koka upp tills vätskan tar slut, låt det kallna.



Öppna degplattornas förpakning och lägg dem fint på bänken.



Ta en platta och lägg den på bänken och droppa några droppar olja på den. Lägg en ny platta på den oljade.



Sprid lite köttfärs på den.



Börja rulla den från sidan som er närmast dig.




Lägg rullarna på en plåt som har bakpapper.




Skär rullarna i mindre bitar, pänsla med vispad ägg och strö på dem svart sesamfrö.

Grädda den i 220 grader i 20 min, sedan sänkerdu värmen till 150 grader 15 min till.

Servera den med grön sallad och turkisk yogurt.

Smakligt måltid! 


Fyllning:


Fyllda paprikor

Underbar gott och lättlagad!

Ingredienser:

8 st paprikor (helst röda men det går bra med vita som på bilden) 
1 stor gullök
3 msk solrosolja
2 msk paprika pasta - finns att köpa på Willys Biber salcasi  (går att spara i kylen väldigt länge)
300 gr nötfärs
1 dl tomatpure
3 dl grötris (ca)
svart peppar, salt, Vegeta finns att köpa på Willys, mynta antingen färsk eller torr, ta lite i taget av kryddorna och smaka efter tills du får den smaken just du tycker om!

Rensa paprikorna genom att skära runt papprikans stjälk och försiktigt ta ut fröna. Lägg de rena paprikorna i en djup ugnsfastform.

Fyllning:

Stek den finhackade löken i oljan.
 


Lägg i paprikapasstan och fortsätt att steka den i någon minut till.
 



Sedan lägger du i köttfärsen och bryner den ordentligt.

 Häll i tomatpuren och riset, koka ihop i ca.5min.

Lägg i kryddorna och efter du har blandat fyllningen ordentligt börja fylla i paprikorna.



Koka ca 1l vatten med 1 dl tomatpure och salt efter behov, häll det över paprikorna.
(Vattnet ska täcka papprikorna)



Täck formen med lock eller folie som på bilden nedan.


Klipp folien som på bilden för att den ska få lite luft och ångan ska ut.
(Samtidigt slipper vi tvätta ugnen, det skvätter inte)






OCH SJÄLVKLART FÖR ATT LYCKAS MED MATEN SKA MAN HA DEN BÄSTA ASISSTENTEN MAN KAN HA.
 DET HADE JAG, TACK MELEK KANTUR!!!
 


Serverings tipps:

Grön sallad med ättika, olivolja och salt.



Smakligt Måltid!

Hej igen!

Det har gått fyra veckor sedan sist jag skrev, men i mitt fall är det normalt. Idag är jag förkyld, ont i halsen, öronen, huvudvärk och jag ska inte skriva om resten av kroppen.

Jag misslyckas med mycket sista åren men har lyckats ganska brå med mina blommor!


RSS 2.0